Kiek ISVM Van Eeghenstraat-11
Kiek ISVM Van Eeghenstraat-17
Kiek ISVM Van Eeghenstraat-14
Kiek ISVM Van Eeghenstraat-15
Kiek ISVM Van Eeghenstraat-16
Kiek ISVM Van Eeghenstraat-12
Kiek ISVM Van Eeghenstraat-13
Kiek ISVM Van Eeghenstraat-8
Kiek ISVM Van Eeghenstraat-9
Kiek ISVM Van Eeghenstraat-18
Kiek ISVM Van Eeghenstraat-19
Kiek ISVM Van Eeghenstraat-20
Kiek ISVM Van Eeghenstraat-23
Kiek ISVM Van Eeghenstraat-25
Kiek ISVM Van Eeghenstraat-26
Kiek ISVM Van Eeghenstraat-33
Kiek ISVM Van Eeghenstraat-32
Kiek ISVM Van Eeghenstraat-29
Kiek ISVM Van Eeghenstraat-28
Kiek ISVM Van Eeghenstraat-31
Kiek ISVM Van Eeghenstraat-2
Kiek ISVM Van Eeghenstraat-3
Kiek ISVM Van Eeghenstraat-5
Kiek ISVM Van Eeghenstraat-6
Kiek ISVM Van Eeghenstraat-34
Kiek ISVM Van Eeghenstraat-35
Kiek ISVM Van Eeghenstraat-37
Kiek ISVM Van Eeghenstraat-39
Kiek ISVM Van Eeghenstraat-40

VE Residence

Het monumentale herenhuis uit 1894 in Amsterdam Oud-Zuid is gelegen op een prominente locatie nabij het Vondelpark. Het pand is volledig gerenoveerd en getransformeerd tot een luxueus familiehuis voor een gezin van vijf personen en hun hond. Het interieur is zorgvuldig ontworpen door het team van Interior Studio Van Maanen en Kiek Concepts, waarbij de persoonlijke smaak, wensen en levensstijl van de familie centraal stonden. Het resultaat is een warme, persoonlijke en verfijnde mix van stijlen.

De familie had de wens om van dit herenhuis hun gezellige familiehuis te maken, waarbij de vorige woning met generieke meubels en een doorsnee stijl achtergelaten werd. Het interieurontwerp omvatte de keuze van kleuren, meubels, lampen en gordijnen om een warme en gezellige sfeer te creëren. Er is gebruik gemaakt van een mix van nieuwe en vintage meubels, evenals maatwerk ontworpen door de designers.

De indeling van het huis is volledig aangepast aan de wensen van de familie. Elke verdieping is opnieuw ingedeeld om voldoende leefruimte te creëren. De kelder is omgebouwd tot een gym en game-/tv-kamer, de beletage herbergt de keuken en eetkamer, de eerste verdieping heeft een woonkamer en kantoor, en de tweede en derde verdieping zijn ingericht als slaapkamers en badkamers.

Bij het creëren van het gezellige familiehuis zijn er verschillende materialen en kleuren gebruikt. Er is gekozen voor een mix van texturen en structuren om gelaagdheid aan te brengen. Gordijnen van plafond tot vloer zijn toegevoegd aan bijna elk raam, waarbij elke ruimte zijn eigen stof en kleur heeft gekregen. Het meubilair bestaat uit een combinatie van high-end merken, laagdrempelige items, nieuw en vintage. Het interieur is zorgvuldig samengesteld om een warme en persoonlijke sfeer te creëren.

Het totaalconcept van het ontwerp omvatte niet alleen de indeling, maar ook alle details, van wand- en plafondlijsten tot stopcontacten, schakelaars, lichtknoppen, scharnieren en handgrepen. Elk detail is zorgvuldig gekozen en geplaatst om de gewenste sfeer te bereiken.

De materialen, zoals het hout en marmer, zijn zorgvuldig geselecteerd om bij te dragen aan de warme en rustige uitstraling van het huis. Massief parket is gelegd in een Weense punt door het hele huis, terwijl het marmer in de keuken en badkamers specifiek is gekozen op basis van kleur, adering en textuur. De haarden zijn origineel en zijn verplaatst om ze beter tot hun recht te laten komen.

De ‘master’ badkamer is bijzonder omdat deze ensuite is gelegen en een vrijstaand bad, een grote inloopdouche en een dubbele wastafel heeft. Elke slaapkamer heeft zijn eigen badkamer, met elk een eigen stijl en karakter.

Het resultaat van het project is een prachtig, warm en persoonlijk familiehuis dat perfect past bij de levensstijl van de bewoners. Het herenhuis straalt nu een unieke charme uit en biedt alle comfort en functionaliteit die een gezin nodig heeft.

Team:

Kiek Concepts, Rock Constructions & Kluster Interieurbouw

Jaar:

2022

Locatie:

Amsterdam, Nederland

TYPE:

Woonhuis

Fotograaf:

Flare Department